torstai 15. tammikuuta 2015

Läppäkynsikkäät

Näin yhdeltätoista illalla on hyvä alkaa pädillä kirjottelemaan ohjetta ylös 😃 kuulostaa lupaavalta!


Tarvikkeet
Melkein koko kerä Nalle lankaa tai vastaavaa
Itselläni löysä käsiala, joten puikot oli 2,25

Luo 48s, eli 12/puikko.
Neulo 1o, 1n joustinta, neuloen oikeat takareunasta kiertäen, noin 10cm/35krsta.

Aloita neulomaan sileää ja lisää ensimmäisellä kerroksella yksi silmukka jokaisen puikon alussa. Neulo vielä yksi kerros oikein ja aloita sitten peukalokiila toisen puikon lopussa seuraavasti.

Peukalokiila:
Neulo, kunnes toisella puikolla on jäljellä 3s ja neulo silmukoiden välinen lankalenkki kiertäen oikein. Neulo kaksi silmukkaa ja toista lisäys. (Itse kiersin eri suuntiin eri puolilla ne lankalenkit, jolloin symmetrisyys säilyy.) toista lisäykset joka toinen kerros, kunnes kiilassa on 18s (puikolla 29s). Neulo vielä yksi kerros oikeaa ja seuraavalla kerroksella ota peukalokiilan silmukat apulangalle ja luo niiden tilalle 2s.

Neulo kaikilla silmukoilla sileää neuletta 15krsta, jonka jälkeen aloitetaan sormet.

Neulo kunnes toisella puikolla on jäljellä 8s, seuraavat 16s jää etusormea varten, jätä muut odottamaan esim ylimääräisille puikoille. Neulo etusormen 16s ja luo niiden väliin 4 uutta silmukkaa. Neulo näillä silmukoilla 15 krsta ja päättele silmukat.

Ota seuraavaa sormea varten molemmilta puolilta 6s, luo niiden väliin 4s ja poimi etusormea varten luoduista silmukoista 4s. Neulo loppuun kuten etusormi. Tee seuraava sormi samoin.

Pikkusormea varten jäi 12s, pomi lisäksi edellisen sormen juuresta 4s. Pikkusormeen neuloin 12-13krsta.

Poimi peukalon odottavat silmukat puikoille ja poimi yläreunasta 4s lisää. Neulo 13krsta ja päättele silmukat.

Peukalon läppä:
Laske päätellystä reunasta noin 10krsta alaspäin ja poimi tältä korkeudelta 12s, 6s peukalokiilan keskikohdan molemmin puolin. Neulo nämä silmukat oikein ja luo 10 uutta silmukkaa. Neulo 5krsta poimitut silmukat oikein ja luoduilla silmukoilla joustinta, kuten varressa. Tämän jälkeen 10krsta kaikilla oikeaa. Aloita kavennukset, itse käytin kalanruotoa, muukin käy, oman mielen mukaan.

Kalanruotokavennus:
Nosta toisen puikon viimeinen silmukka.
Neulo kolmannen puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa yhteen ja vedä nostettu sen yli. Jatkossa nosta aina edellisellä kerroksella kavennettua edeltävä silmukka ja neulo kavennettu ja seuraava silmukka yhteen ja vedä nostettu sen yli.
Kavenna samoin toisessa laidassa.
Jatka kavennuksia joka kerroksella, kunnes silmukoita on jäljellä noin 6, katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi.

Sormien läppä:
Poimi noin 8krsta peukalon yläpuolelta, kämmenselältä, suorasta rivistä 26s. Neulo nämä silmukat oikein ja luo 26s silmukkaa lisää. Neulo poimituilla silmukoilla oikeaa ja luoduilla silmukoilla varren resoria 10krsta. Tämän jälkeen neulo 20krsta sileää ja aloita kavennukset kuten peukalon läpässä.

Neulo toinen lapanen peilikuvaksi, eli tee peukalokiila ensimmäisen puikon alussa ja pikkusormi toiseen laitaan.

VINKKI 1: sormia varten kun ottaa uuden langan niin sen voi päätellä heti mukaan niin pääteltävää on lopuksi huomattavasti vähemmän.

VINKKI 2: sormia varten poimittavat silmukat voi neuloa kiertäen, jolloin ei jää reikiä.

Huomenna voisin kehittää tähän havainnollistavia kuvia ja suorittaa oikoluvun 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti